Universitatea ,,Tibiscus” din Timişoara, Asociaţia de Cercetare, Consiliere şi Psihoterapie Integrativă şi Centrul de Cercetări Calitative în Consiliere şi Psihoterapie
vă invită joi, 6 mai 2019, orele 17.00, sala 106 la WORKSHOP-ul

“TIMPUL CA DIMENSIUNE EXISTENŢIALĂ ÎN PSIHOTERAPIA INTEGRATIVĂ”

în cadrul seriei de conferinţe

DIALOGURI DESPRE SINE

organizator: Prof. univ. dr. Loredana-Ileana Vîşcu

Conferinţa internaţională „Supervizarea în psihoterapie” ediţia a II-a

Perioada: 28-29 IUNIE 2019
Locație: Hotel Perla, Timișoara, Corpul A-B, Str. Protopop George Dragomir nr. 9
Organizatori:
• Universitatea „Tibiscus” din Timişoara prin:
- Departamentul de Cercetare Științifică și Creație Academică,
- Centrul de Cercetări Calitative în Consiliere şi Psihoterapie,
şi
• Asociaţia de Cercetare, Consiliere şi Psihoterapie Integrativă.
în Parteneriat cu:
• Universitatea din Texas de Nord, Texas, Denton, S.U.A.;
• Institutul de psihoterapie integrativă şi consiliere, Ljubljana, Slovenia;
• Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială;
• Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia;
• Colegiul Psihologilor din România, Filiala Timiş;
• Federaţia Română de Psihoterapie;
• Editura Universul Academic, Bucureşti.


  • CERCETĂRI ŞI APLICAŢII ALE STUDENŢILOR UNIVERSITĂŢII "TIBISCUS" DIN TIMIŞOARA
    Denumire: Simpozionul Ştiinţific CERCETĂRI ŞI APLICAŢII ALE STUDENŢILOR UNIVERSITĂŢII "TIBISCUS" DIN TIMIŞOARA
    Data: 12.05.2015
    Program orar:
    Ora 12:00 – 14:00 Prezentarea cercetărilor
    Ora 14:30 – 15:30 Premierea câştigătorilor şi acordarea diplomelor de participare
    Locul manifestării: Universitatea “Tibiscus” din Timişoara, Facultatea de Psihologie, etaj I, sala C1
    Oraganizator: Facultatea de Psihologie
    Comitetul Ştiinţific:
    Preşedinte:
    Prof.univ.dr. Adrian MARIAN- Asociaţia “Universitatea Tibiscus”
    Membri:
    Conf.univ.dr. Dan LACRĂMĂ - Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată (FCIA)
    Prof.univ.dr. Ciprian VĂLCAN - Facultatea de Drept şi Administraţie Publică (FDAP)
    Conf.univ.dr. Partenie ANUCUŢA - Facultatea de Psihologie (FP)
    Conf.univ.dr. Marina SÂRBOVAN - Facultatea de Ştiinţe Economice (FSE)
    Ordinea prezentărilor:
    1. Cristina COSTEA (studentă anul II FCIA), Graţiana CODEA (studentă anul II FCIA), Alexandra FORTIŞ (FCIA), Florentina PINTEA (FCIA): Anul internaţional al luminii – integrare pe SmartBoard
    2. Eugen MOROŞAN (student anul II FDAP): Conflictul din sud-estul Ucrainei din perspectiva dreptului internaţional
    3. Diana DAMINESCU (studentă anul III FP): Variaţii ale agresivităţii la femei (comparativ mame vs. Non mame)
    4. Andrei MOŢ (student anul II FCIA), Sebastian PEIA (student anul II FCIA): Sistem expert de prelucrare a testelor Baum
    5. Andrei MATEI (student anul II FDAP): Executarea silită în materia contractelor de leasing
    6. Gheoghe TUDOR (student anul III FP): Variaţii ale stresului ocupaţional în instituţii militarizate
    7. Ovidiu KISS (student master an II FCIA), Tiberiu KARNYANSZKY (FCIA): Clasic şi modern în proiectarea magazinelor virtuale
    8. Marcela PUREC (studentă anul III FDAP): Cariera mea - o provocare
    9. Jana (LAVRITS) BORCHESCU (studentă anul III FP): Stimă de sine şi conflict interpersonal la angajaţi din administraţia publică timişoreană
    10. Adasena TURNEA (student master anul I FSE): Comerţul modern în România / The Modern Commerce in Romania


  • Primul workshop la GeoGebra Institute of Timişoara, România
    Vineri 13.11.2009, Institutul Internaţional GeoGebra, lider mondial pentru software educaţional în matematică, în colaborare cu Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, cu Centrul de Cercetare Ştiinţifică şi Inovare Tehnologică în Informatică Aplicată şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Timiş, au inaugurat vineri 13.11.2009 filiala din România - GEOGEBRA INSTITUTE OF TIMIŞOARA, ROMÂNIA.
    Prima reprezentanţă regională din România are sediul în Timişoara, la Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată a Universităţii „Tibiscus”.
    Scopurile fondării acestui institut sunt acelea de a oferi software educaţional gratuit, în special în domeniul matematicii, de a oferi cursuri gratuite de formare a cadrelor didactice şi de a dezvolta materiale în scopul îmbunătăţirii educaţiei în domeniile matematică, ştiinţă şi tehnologie.
    Cu ocazia primului workshop au susţinut comunicări directorul institutului, lect.univ. Alexandra Fortiş, decanul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată, conf.univ.dr. Lucian Luca, cancelarul Universităţii „Tibiscus”, conf.univ.dr. Dan Lacrămă, vicepreşedintele institutului, prof. Valerian Antohe, inspectorul de specialitate, prof. Elena-Petria Boldea şi studentul Casian Colcher.
    La eveniment au participat cadre didactice din Banat dar şi invitaţi din întreaga ţară, iniţiatori şi viitori membri ai institutului.

  • Înfiinţarea INSTITUTULUI GEOGEBRA TIMIŞOARA ROMÂNIA (GeoGebra Institute of Timişoara)
    Institutul Internaţional GeoGebra (www.geogebra.org) a acreditat, în 28.10.2009, primul institut regional din România, găzduit de Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată din cadrul Universităţii "Tibiscus" din Timişoara, sub numele de INSTITUTUL GEOGEBRA TIMIŞOARA ROMÂNIA (GeoGebra Institute of Timişoara).

  • Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior a publicat lista revistelor care în perioada aprilie-august 2009 au depus cereri de evaluare sau reevaluare în vederea încadrării în categoriile de clasificare. Universitatea "Tibiscus" a depus dosare şi a primit confirmări pentru:
    -Revista "Anale. Seria Informatică" editată de Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată - categoria B
    -Revista "Anale. Seria Ştiinţe Economice. Timişoara" editată de Facultatea de Ştiinţe Economice - categoria B

  • Joi, 09.X.2008, ora 12,00 la sala Senatului va avea loc sedinta Consiliului Stiintific, cu urmatoarea ordine de zi:
    1. Finalizarea concursului de proiecte
    2. Planul de cercetare in anul 2008-2009
    3. Diverse

  • Competitia de proiecte "TIBISCUS 2007" se pregăteşte de final - 15 aprilie 2008 ora 15:00. Detalii pe site, în secţiunea "Competiţii cercetare".

  • Termenul de predare a proiectelor pentru Competiţia de proiecte "TIBISCUS 2007" s-a prelungit până la 15 aprilie 2008 ora 15:00.

    Pe durata lunii mai 2007, universitatea noastră colaborează cu Academia Română, filiala Timişoara, în organizarea şi desfăşurarea ZILELOR ACADEMICE TIMIŞENE". Detalii în secţiunea "Simpozioane".

  • Copiii supradotaţi şi adulţii relevanţi în regiunea Banatului de Sud şi Timiş (Gifted Children and Relevant Adults in the region of South Banat and Timiş)
    Viša škola za obrazovanje vaspitača
    Omladinski trg 1, Vršac, Srbija
    tel. 013/831-628
    www.uskolavrsac.edu.yu

    UNIVERSITATEA TIBISCUS
    Str. Lascăr Catargiu Nr. 4-6, 300559 Timişoara
    Tel/fax: 0256-220689
    www.tibiscus.ro

    Agenţia Europeană pentru Reconstruirea Spaţiului Balcanic a aprobat finanţarea programului PHARE CBC Serbia Muntenegru – România (liniile Phare 2004 / 016-943.01.01& 2004 / 016-943.01.02 respectiv - Cards 04SER01/11/053 & 04SER02/03/001), cu denumirea Copiii supradotaţi şi adulţii relevanţi în regiunea Banatului de Sud şi Timiş (Gifted Children and Relevant Adults in the region of South Banat and Timiş) care se va derula pe parcursul anului 2007. Realizatorul Programului este Şcoala Superioară pentru Instruirea Educatorilor din Vârşeţ în parteneriat cu Universitatea Tibiscus din Timişoara. Programul este conceput ca perfecţionare de specialitate a educatorilor şi învăţătorilor actuali, dar şi a viitoarelor cadre didactice, pentru identificarea şi munca cu copiii supradotaţi, în cadrul căruia participanţii din aceste două ţări vor face schimb de experienţe şi modele. Programul se va realiza în trei etape: un seminar cu durata de 7 zile, la finele lunii mai, eventual începutul lunii iunie, al doilea seminar, tot de 7 zile, este planificat pe luna septembrie, iar o masă rotundă, la care se va dezbate aplicarea practică a conţinuturilor tratate la seminarii, este planificată pentru finele anului 2007. Coordonatorii programului sunt Jelena Prtljaga – pentru partea sârbă şi Mariana Cernicova – pentru partea română.
    Gifted Children and Relevant Adults in the Region of South Banat and Timish
    An EU funded project managed by the European Agency for reconstruction

  • Competitia de proiecte "TIBISCUS 2006" s-a incheiat. Au fost depuse proiectele, acestea au trecut de perioada de analiza si evaluare de expertii propusi de facultati, rezultatele competitiei fiind anuntate cu ocazia aniversarii a 15 ani de la infiintarea universitatii.

  • In perioada 1-3 septembrie 2005, cadre didactice ale universitatii noastre au participat la manifestarea "XI International Conference 'Vlasina Encounters 2005'" desfasurata la Vlasotince (Serbia & Muntenegru), cu tema "Rural Development and Environmental Protection", organizata de Universitatea din Belgrad (Serbia & Muntenegru).

  • In cadrul relatiilor de colaborare internationala pe care Facultatea de Calculatoare si Informatica Aplicata din Universitatea "Tibiscus" le-a dezvoltat se numara si un contract cu Fachhochschule Oldenburg/Ostfriesland/Wilhelmshaven, in cadrul programului SOCRATES intitulat "ERASMUS - HIGHER EDUCATION". In baza acestui program, doi studenti ai facultatii noastre au participat, pentru 2 luni (iulie-august 2005), la o bursa de studii de specialitate in Germania, in valoare de 800 euro.

  • Universitatea "Tibiscus", prin Facultatea de Psihologie, deruleaza un program de cercetare stiintifica denumit "Viena Test System" care are ca obiective principale traducerea, adaptarea si etalonarea unei baterii de teste psihologice, produse sub licenta de "DR. G. Schufried Ges.m.b.H." (Austria). Derularea contractului este prevazuta pentru perioada 2002-2005, cu posibilitate de prelungire.

  • Universitatea "Tibiscus", prin Facultatea de Limbi Moderne Aplicate, deruleaza un program de cercetare stiintifica pentru elaborarea "Noului Atlas Lingvistic Român" impreuna cu Universitatea York din Toronto. Detalii pe site-ul Centrului de Geolingvistica Româneasca si Romana.