Jana Dinu

Jana Dinu Absolventă a Facultăţii de Drept şi Administraţie PublicăSunt absolventa a Universitatii „Tibiscus“, promotia 1997, cursuri la zi si am onoarea de a ma adresa cu prilejul zilei aniversare a 15 ani de la înfiintarea universitatii. În anul 1993, casatorita fiind, si cu un copil, angajata la Asociatia Nevazatorilor din România, în functia de secretar-referent cu probleme sociale, am decis sa ma înscriu la facultate si din multitudinea de universitati, am ales Universitatea „Tibiscus“, Facultatea de Drept, asa ca m-am prezentat la examenul de admitere si o data cu începerea anului I, am decis sa îmi schimb si locul de munca, întrucât ma vedeam deja un renumit avocat sau magistrat. M-am prezentat pe postul de grefier în cadrul Tribunalului Timis, post care m-a ajutat foarte mult în a întelege sistemul judiciar si circuitul actelor în instanta.

Am inceput la biroul Citatii, dupa care am trecut prin diverse etape, Arhiva, Expeditii, Registratura si Instanta. Ca grefier, am avut satisfactii profesionale, dobândind experienta practica, pe lânga cea teoretica predata de venerabilii domni profesori ca: Vasiu, Costin, Ion Mircea, Florin Gâldau, Virgil Damsa, Marian Bratis, Zarie, Gant, Goma etc.
Ca mentor si prieten ne-a fost si va ramâne doamna Anca Augusta, în calitatea domniei sale de fondator al Universitatii „Tibiscus“.
Pentru mine si colegii mei, cei patru ani de facultate au fost anii în care ne-am maturizat si format pentru drumul pe care l-am ales. Dupa absolvire am fost consilier juridic, iar în prezent sunt avocat si sunt mandra ca, dintr-o suta de studenti din promotia noastra, peste 80% lucreaza în domeniu, respectiv: avocati, magistrati, experti criminalisti, notari, executori judecatoresti, consilieri juridici, grefieri cu studii superioare.
Recomand viitorilor studenti, absolventi, daruire si respect fata de profesori, materiile predate, institutie si nu în ultimul rând fata de ei însisi. Fiti încrezatori în propriile voastre forte pentru ca diploma de absolvent nu o dobânditi pentru parinti, profesori sau prieteni, ci pentru voi, iar voi sunteti cele sapte sunete muzicale si sapte culori fundamentale ale curcubeului.
„Nimeni nu este mai presus de lege“ art.16, Constitutia României.

Jana Dinu, Avocat

Contact

Universitatea "Tibiscus" din Timişoara
300559 Timişoara, str. Lascăr Catargiu nr. 6

  • Telefon rectorat: 0256.220.689
  • Fax rectorat: 0256.220.690

Conectează-te cu noi