Actualităţi | În derulare | Arhivă


  • 25.05.2016

    Joi 26 mai 2016 de la ora 17.00, sala 106 din corpul Lascăr Catargiu a Universităţii "Tibiscus" din Timişoara va fi gazda ediţiei 2016 a SESIUNII DE COMUNICĂRI ŞTIINŢIFICE A STUDENŢILOR, organizată în acest an de Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată în colaborare cu Liga Studenţilor din Universitatea "Tibiscus".

    COMITETUL ŞTIINŢIFIC
    Asociaţia “Universitatea Tibiscus”: Prof.univ.dr. Adrian Mihail MARIAN
    Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată: Llect.univ.dr. Florentina Anica PINTEA
    Facultatea de Drept şi Administraţie Publică: Prof.univ.dr. Ciprian VALCAN
    Facultatea de Psihologie: Prof.univ.dr. Loredana Ileana VÎŞCU
    Facultatea de Ştiinţe Economice: Lect.univ.dr. Cristina Mihaela NAGY
    Asociaţia Alumni Tibiscus Timişoara: Lect.dr. Diana IOVANOVICI
    Liga Studenţilor din Universitatea “Tibiscus”: Stud. Lucian GÎRNICEANU

    COMITETUL ORGANIZATORIC
    Conf.univ.dr. Tiberiu Marius Karnyanszky – decanul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată
    Conf.univ.dr. Laurenţiu Dan Lacrămă – preşedintele Senatului Universităţii “Tibiscus” din Timişoara
    Lect.univ.dr. Alexandra Emilia FORTIŞ - Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată

    LUCRĂRI PREZENTATE
    Configurare, rulare şi editare pentru un server emulat al jocului MU Online
    Student Andrei Valentin ADAM (Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată)
    Coordonator: Conf.univ.dr. Laurenţiu Dan LACRĂMĂ
    Traficul de persoane
    Studentă Alina-Cristina TRUŞCULESCU (Facultatea de Drept şi Administraţie Publică)
    Coordonator: Prof.univ.dr. Lidia BARAC
    Aspecte ale personalităţii managerilor dintr-o companie multinaţională
    Studentă Cristina BARBU (Facultatea de Psihologie)
    Coordonator: Lect.univ.dr. Ramona RADUCAN
    Stiluri de lucru, stima de sine şi stres profesional la angajaţi din industria automotive
    Studentă Ina SPERIATU (Facultatea de Psihologie)
    Coordonator: Lect.univ.dr. Daniel CIUCUR
    Psihosomatica şi anxietate la pacienţi cu intervenţie pe cord deschis
    Studentă Florina TOTA (Facultatea de Psihologie)
    Coordonator: Lect.univ.dr. Zvetlana-Mandruta ANGHEL
    Analiza riscului de faliment
    Masterand CHIRIAN Virginia (Facultatea de Ştiinţe Economice)
    Coordonator: Lect.univ.dr. NAGY Cristina Mihaela
    Reorganizarea societăţilor
    Masterand COZAN Maria (Facultatea de Ştiinţe Economice)
    Coordonator: Lect.univ.dr. NAGY Cristina Mihaela

  • 09.05.2016
    Colectivul de cadre didactice, studenţii şi absolvenţii Facultăţii de Psihologie anunţă cu profund regret plecarea la ceruri a celui care a fost dascăl de sociologie şi bun coleg


    Conf. univ. dr. Constantin ŢĂRAN


    Dumnezeu să-l odihnească în pace!

    Conducerea Universităţii “Tibiscus” din Timişoara şi Colectivul de cadre didactice al Facultăţii de Psihologie îi vor păstra veşnică amintire şi transmit familiei sincere condoleanţe.

  • 10.02.2016
    Facultatea de Drept şi Administraţie Publică a Universităţii “Tibiscus” din Timişoara anunţă trecerea în nefiinţă a

    conf.univ.dr.
    RAMIRO VIRGIL MANCAŞ

    excepţional cadru didactic al facultăţii şi membru marcant al baroului timişorean.

    Conducerea Universităţii “Tibiscus” din Timişoara şi Colectivul didactic al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică îi vor păstra veşnică amintire şi transmit familiei sincere condoleanţe.

  • 01.04.2016

    Inspire Group a dat startul înscrierilor pentru ediţia din această primăvară a evenimentului BuzzCamp, cu numărul de ordine 15. Pentru că ne dorim să contribuim la dezvoltarea personală şi profesională a fiecărui tânăr ambiţios, la ediţia BuzzCamp Career Series TU eşti în prim-plan.

    Echipa BuzzCamp vine la Timişoara pe 14 aprilie, la Hotel Continental, să discute cu tine pe larg despre „Job vs carieră” sau mai bine zis, despre drumul de la un job care asigură costurile cotidiene la o carieră în domeniul visat.

    Tu din ce categorie faci parte: astepţi nerăbdător să treacă acele ore de la job sau actualul loc de muncă este chiar o etapă din planul tău de carieră?

    Primul pas în parcursul profesional îl reprezintă un job, iar ca student, acesta îţi asigură siguranţă materială şi un confort personal. Cu toate acestea, vezi locul de muncă actual doar ca pe o necesitate şi oricând ai prefera să te orientezi către un alt domeniu. Primul job reprezintă şi o oportunitate de a câştiga experienţă, competenţe profesionale şi mai ales de a-ţi forma o idee asupra viitorului tău parcurs.

    Nu-i aşa că ai auzit de oameni care se trezesc dimineaţa, mânaţi de pasiunea pentru ceea ce fac? Aceştia sunt dornici să se implice în proiecte şi au sentimentul că activitatea lor are un efect important asupra societăţii.

    Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că atingerea succesului şi dezvoltarea unei cariere reprezintă procese de lungă durată. De aceea, cel mai indicat este să rămâi motivat şi să iei iniţiativă încă din studenţie pentru a-ţi urma visul.

    Noi ne-am gândit să gasim împreună o cale pentru a te ajuta să descoperi echilibrul dintre siguranţa financiară şi plăcerea profesională.

    Te aşteptăm în cadrul conferinţei „Job vs carieră”, unde reprezentanţii companiilor de succes: Daniel Padurean - Trainer Naţional (Generali), Horatiu Pirvulescu – Assurance Executive Director (EY Romania Timisoara Office), Maria Mosorescu - Employer Branding Manager (LIDL), Carmen Novac - HR Lead (Accenture Timişoara), Dorin Stratan - Country Manager (The Smart Cube) îţi vor împărtăşi secrete şi îţi vor oferi sfaturi despre cum să-ţi clădeşti o carieră care să îţi aducă satisfacţie atât din punct de vedere profesional, cât şi financiar.

    De asemenea, EY, Generali, LIDL, Bitdefender, Accenture, The Smart Cube, Flanco au pregătit pentru tine workshop-uri interactive.

    Înscrie-te acum, asigură-ţi locul aici, vino la BuzzCamp Career Series şi ia-ţi certificatul de BUZZCAMPer!
  • 08.03.2016
    PRIMĂVARA SE NUMĂRĂ JOB-URILE ÎN COMPANII DE RENUME LA BUZZCAMP 15

    BuzzCamp, proiect marca Inspire Group, cel mai longeviv eveniment din România dedicat dezvoltării personale, recrutării specializate şi orientării în carieră pentru studenţi şi absolvenţi, dă startul înscrierilor pentru cea de-a 15-a ediţie.

    Evenimentul BuzzCamp, care din 2008 şi până astăzi a pus faţă în faţă peste 100 de companii cu mai mult de 18,000 de participanţi, va ajunge de această data în 9 oraşe (Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, Braşov, Sibiu, Craiova, Bacău, Constanţa) şi, ca în fiecare an, se bucură de sprijinul celor mai mari centre universitare şi de implicarea a peste 50 de organizaţii studenţeşti.

    Ediţia din această primăvară, BuzzCamp Career Series, vine ca o provocare pentru toţi tinerii ambiţioşi, care vor să îşi construiască o carieră stabilă şi frumoasă în domeniul pe care şi l-au ales.

    Pentru că ne-am gândit la toţi paşii necesari în atingerea unui vis, tinerii care se înscriu la BuzzCamp vor fi îndemnaţi de cei mai buni speakeri să se autodepăşească şi să împărtăşească propriile ingrediente pentru şlefuirea unei cariere strălucite. Mai mult decât atât, cei mai mari angajatori vin la BuzzCamp pentru a discuta deschis cu fiecare tânăr care îşi doreşte să se dezvolte personal şi profesional în cadrul companiei preferate.

    Primele “episoade” din seria “Cariera ta începe la BuzzCamp” vor avea loc la Bucureşti, în perioada 28-31 martie.
    In prima zi, 28 martie, cea de Finance & Consulting vom dezbate în cadrul conferinţei „Din pasiune sau pentru bani” direcţiile pe care le urmăreşte orice tânăr în drumul lui spre reuşită, în funcţie de nevoile pe care le are. Se angajează într-o companie DIN PASIUNE pentru munca pe care o întreprinde sau este nevoit să accepte un job care îi oferă un salariu atractiv, beneficii şi deci, un confort?
    29 martie, ziua IT & Engineering, este dedicată discuţiilor despre „Soft skills vs. hard skills”. O să aflăm împreună cu ce arme trebuie să vină un tânăr la interviul pe care-l susţine la compania preferată. Ce contează cel mai mult pentru un specialist în Resurse Umane – potenţialul pe care-l vede în candidat, disponibilitatea, coeziunea cu echipa, pasiunea sau competenţele tehnice?
    Pe 30 martie, ziua BPO, angajatorii vor sta faţă în faţă cu „Omul din spatele CV-ului”. Vom afla de la specialişti cât de importante sunt aptitudinile şi abilităţile pe care le are un candidat şi cât de importantă este experienţa de lucru pe care o are. Ce cântăreşte mai mult – experienţa acumulată sau omul din faţa recruiterului?
    În ultima zi de BuzzCamp, 31 martie, ziua Consumer Relationship, vom juca adevăr sau provocare la conferinţa „Statut vs. satisfacţie”. Vom afla ce este mai important pentru un angajat – titulatura pe care o dobândeşte sau postul urmărit în cadrul companiei dorite. Cât de împlinit este un tânăr dacă are o poziţie de management într-o companie care nu este nici foarte mare şi nici pe wishlist-ul său sau cât de mulţumit şi satisfăcut este în momentul în care are un post de junior în compania visurilor sale.

    Pe 7 aprilie, echipa BuzzCamp poposeşte la Iaşi. Cei mai tari speakeri ne vor împărtăşi în cadrul conferinţei „Step by step in lifelong learning” de ce trebuie să vrem să învăţăm constant şi să vrem din ce în ce mai mult de la noi.

    La Cluj, pe 12 aprilie, tinerii înscrişi îi pot întreba direct pe cei mai mari angajatori cât de importante sunt calificările pe care le-au obţinut. Cât de mult învăţăm şi cât aplicăm din cursurile de la facultate sau cât de mult ne perfecţionăm în urma unui curs acreditat? La conferinţa „Certificări sau facultate?” aflăm dacă e relevant ca un candidat să aibă certificări care să confirme faptul că este apt pentru un anumit post sau dacă este de ajuns să aibă studii în domeniul său.

    „Job vs carieră” sau cu câtă plăcere venim la muncă, cât entuziam avem când auzim de noi proiecte, cât de mult ne implicăm. Actualul loc de muncă este un pas spre cariera dorită sau este doar un job care ne asigură costurile de viaţă? Despre toate acestea vom vorbi pe larg la Timişoara, pe 14 aprilie.

    Pentru că echipa BuzzCamp este nerăbdătoare să afle despre experienţele de la primul loc de muncă, ne întâlnim la Braşov, pe 19 aprilie, să concepem împreună un „Ghid de supravieţuire la primul job”.

    Stă personalitatea la baza unei cariere? Caracterul este ingredientul principal în drumul spre carieră? În cadrul conferinţei „Personalitatea şi cariera – prieteni sau inamici?” de la Sibiu (21 aprilie), vom descoperi împreună cum ne influenţează personalitatea cariera.

    Pentru că inovaţia este principala cale către câştig, iar fiecare dintre noi vrea să devină cea mai bună versiune a sa, discutăm liber despre „Inovaţia şi motivaţia la locul de muncă” la Craiova, pe 26 aprilie.

    Fiindcă noi suntem de părere că ţelul fiecăruia ar trebui să fie învingerea ultimei performanţe, ne întâlnim la Bacău, pe 5 mai, la conferinţa „Competitivitatea în carieră” să discutăm pe larg despre competiţie.

    „Work-life balance” sau work-life choices? La BuzzCamp Constanţa (10 mai) îi întrebăm pe cei mai buni speakeri cum au reuşit să creeze un echilibru între viaţa de la locul de muncă şi viaţa din afara biroului.

    Avem în tolbă multe surprize pentru toţi cei care ni se alătură şi cu care o să construim un întreg “serial” despre carieră. Participarea la BuzzCamp este gratuită, însă locurile sunt limitate şi necesită o înscriere prealabilă pe site-ul www.buzzcamp.ro/event.

    Inspire Group deţine agenţiile care organizează evenimentele: BuzzCamp, Business^Girls şi Caravana Culturală. Este iniţiatorul studiului Most Loved Employers, publisher-ul proiectelor Great|Co. şi World Wide Brands şi dezvoltatorul site-ului de recrutare buzzjob.ro.

  • 10.02.2016

    Universitatea “Tibiscus” din Timişoara anunţă trecerea în nefiinţă a

    conf.univ.dr.
    NUŢ SAVA

    cadru didactic al Facultăţii de psihologie şi decan al Facultăţii de educaţie fizică şi sport.

    Conducerea universităţii “Tibiscus” din Timişoara şi Colectivul didactic al Facultăţii de psihologie îi vor păstra veşnică amintire şi transmit familiei sincere condoleanţe.

  • 08.12.2014
    STUDENT EMINENT 2014

    A 19-a ediţie a festivităţii decernării diplomelor şi premiilor anuale ale Asociaţiei "Orizonturi Universitare" – STUDENT EMINENT 2014, destinate studenţilor şi tinerilor cercetători cu rezultate excepţionale în activitatea universitară a avut loc luni, 8 decembrie, ora 1800, Amfiteatrul "Alexandru Rogojan", clădirea "Electro" (Universitatea "Politehnica"), bd. V. Pârvan 2, corp D.

    Reprezentanţii facultăţilor Universităţii "Tibiscus" din Timişoara sunt:
    -MOŢ ANDREI din anul II licenţă Informatică.
    -MOROŞAN EUGEN din anul II licenţă Drept.
    -HUHN (DANIEL) BEATRICE-MIHAELA din anul III licenţă Psihologie.
    -ION MARIA ALEXANDRA din anul II licenţă Contabilitate şi informatică de gestiune.



  • 26.11.2014
    PARTICIPĂ LA STUDIUL TRENDENCE GRADUATE BAROMETER 2015 – EDIŢIA EUROPEANĂ!

    Dragă student/ă,

    Bine ai venit la studiul studenţesc anual al Institutului trendence - Graduate Barometer Europe 2015 / Barometrul Absolvenţilor din Europa 2015!

    Sondajul de opinie se desfăşoară online în limba engleză şi franceză şi este rapid şi uşor de completat. În plus, poţi participa la această ediţie într-un mod confortabil şi sigur şi prin intermediul unui dispozitiv mobil (smartphone, tabletă etc).

    Pentru a începe completarea chestionarului, accesează link-ul: www.trendence-gradbarometer.eu

    Termenul limită pentru participarea la trendence Graduate Barometer este 15 februarie 2015.

    Universitatea noastră este una dintre cele peste 1000 de universităţi participante la sondajul trendence Graduate Barometer, cel mai cuprinzător sondaj din Europa privind educaţia şi cariera.

    Întrebările aflate în chestionar urmăresc să afle cât eşti de mulţumit/ă de studiile tale şi universitatea la care studiezi, dar şi care îţi sunt aşteptările privind viitoarea ta carieră. Sondajul reuneşte opiniile studenţilor din diferite ţări europene şi explorează diferenţele şi similitudinile care există între țările europene.

    După ce ai completat chestionarul, poţi vedea profilul studenţilor din România în comparaţie cu rezultatele altor studenţi din Europa rezultat în urma ediţiei 2014. Mai mult decât atât, ai şansa de a câştiga prin tragere la sorţi unul din următoarele premii:
    - 5 x 2.250 RON vouchere BestChoice Europe eShop - 10 x 900 RON vouchere BestChoice Europe eShop - Puteţi folosi aceste vouchere BestChoice Europe în peste 70 renumite magazine, restaurante, cinematografe, hoteluri, magazine online, evenimente, etc. Aveţi posibilitatea de a folosi creditul obţinut în diferite magazine partenere şi de a combina mai multe coduri de voucher.

    Acest sondaj este realizat în colaborare cu partenerul nostru, Institutul trendence GmbH din Berlin, Germania (www.trendence.com). Te asigurăm de faptul că răspunsurile tale vor fi anonimizate şi datele tale vor fi protejate conform legislaţiei.



  • 29.09.2014
    DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR 2014/2015

    Luni 29 septembrie 2014, Universitatea "Tibiscus" din Timişoara a organizat festivitatea de deschidere a anului universitar 2014/2015, la noul sediul al Rectoratului universităţii, din str. Bucegi nr. 7.


  • 22.09.2014
    Proiect POSDRU "CARIERA - PROVOCAREA MEA!"
    Universitatea "Tibiscus" din Timişoara, Colegiul Tehnic "Ion Mincu" Timişoara şi Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, desfăşoară în această perioadă activităţi specifice proiectului POSDRU / 161 / 2.1 / G / 137512 "Cariera - Provocarea mea!".

  • 07.07.2014
    ANUNŢ IMPORTANT - ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANILOR TERMINALI (III licenţă la FCIA, FD, FP, FSE / IV licenţă la FDAP / II master la toate facultăţile)
    Conform art. 27 din Regulamentul privind activitatea profesională a studenţilor pentru anul 2013/2014:

    "(3)- Studentul care la finalul perioadei de şcolarizare (3 ani sau 4 ani la studii de licenţă, respectiv 2 ani la studii de masterat) are taxele de studiu achitate integral dar nu a acumulat punctele credit corespunzătoare programului (180 sau 240 de credite la studii de licenţă, respectiv 120 de credite la studii de masterat) şi are mai mult de 30 de credite restante, va fi exmatriculat. Exmatricularea se face în perioada 07-15 iulie 2014. În acest caz, studentul poate solicita reînmatricularea în anul de finalizare a studiilor (anul III sau IV la studii de licenţă, respectiv anul II la studii de masterat), prin cerere adresată decanului facultăţii, în perioada 1-20 septembrie 2014. Cererea de reînmatriculare în anul de finalizare a studiilor va fi soluţionată în termen de 48 de ore de la data înregistrării acesteia. Studentul se va reînmatricula în anul III sau IV la studii de licenţă, respectiv anul II la studii de masterat, după caz, urmând procedura în vigoare pentru anul universitar în care solicită reînmatricularea, achitând taxa de reînmatriculare şi va semna un nou contract de studii. Taxele plătite în cursul anului III sau IV la studii de licenţă, respectiv în cursul anului II la studii de masterat, nu se reportează şi nici nu se returnează în anul reînmatriculării în anul III sau IV la studii de licenţă, respectiv anul II la studii de masterat, dar nici nu trebuie completate pâna la valoarea integrală. Disciplinele promovate în anii I, II, III şi IV acolo unde se aplică, se pot recunoaşte sau echivala, după caz.
    (4)- În cazul în care la finalul perioadei de şcolarizare (3 ani sau 4 ani la studii de licenţă, respectiv 2 ani la studii de masterat) studentul are taxele de studiu achitate integral dar nu a acumulat punctele credit corespunzătoare programului (180 sau 240 de credite la studii de licenţă, respectiv 120 de credite la studii de masterat) şi are mai puţin de 30 de credite restante, prin nepromovarea materiilor din planul de învăţământ, indiferent de anul de studiu, acesta poate solicita prelungirea şcolarităţii cu un an universitar. Solicitarea se face prin cerere adresată decanului facultăţii, în perioada 07-15 iulie 2014 sau 1-20 septembrie 2014. Cererea va fi soluţionată în termen de 48 de ore de la data înregistrării acesteia. În acest caz studentul va semna un nou contract de studii. Anul de prelungire a şcolarităţii se poate contracta, la cerere, doar o singura data. Studentul care nu depune cerere pentru prelungirea şcolarităţii în perioada 07-15 iulie 2014 sau 1-20 septembrie 2014, va fi exmatriculat."



  • 07.07.2014
    ANUNŢ IMPORTANT - ÎN ATENŢIA STUDENŢILOR ANILOR NE-TERMINALI (I, II licenţă la FCIA, FD, FP, FSE / I, II, III licenţă la FDAP / I master la toate facultăţile)
    Conform art. 27 din Regulamentul privind activitatea profesională a studenţilor pentru anul 2013/2014:

    "(7)- Dacă la finele anul I, studentul nu a achitat integral taxele de studiu până în ultima zi a sesiunii de vară, conform calendarului de activităţi, acesta va fi exmatriculat. Exmatricularea se face în perioada 07-15 iulie 2014. În acest caz, studentul se va putea prezenta la un nou concurs de admitere în anul I, urmând procedura în vigoare pentru anul universitar în care se înscrie la admitere (achitând taxa de admitere şi de înmatriculare); taxele plătite în cursul anului I parcurs nu se reportează în anii universitari următori şi nici nu se returnează. Disciplinele promovate în anul I se pot recunoaşte sau echivala, după caz.
    (9)- Dacă la finele anul II, studentul nu a achitat integral taxele de studiu până în ultima zi a sesiunii de vară, conform calendarului de activităţi, acesta va fi exmatriculat. Exmatricularea se face în perioada 07-15 iulie 2014. În acest caz, studentul poate solicita reînmatricularea în anului II, prin cerere adresată decanului facultăţii, în perioada 1-20 septembrie 2014. Cererea de reînmatriculare în anului II de studiu va fi soluţionată în termen de 48 de ore de la data înregistrării acesteia. Studentul se va reînmatricula în anul II, urmând procedura în vigoare pentru anul universitar în care solicită reînmatricularea (achitând taxa de reînmatriculare) şi va semna un nou contract de studii. Taxele plătite în cursul anului II nu se reportează şi nu se returnează în anul reînmatriculării în anul II. Disciplinele promovate în anii I şi II se pot recunoaşte sau echivala, după caz.
    (11)- In cazul programului de studiu de 4 ani, dacă la finele anul III, studentul nu a achitat integral taxele de studiu până în ultima zi a sesiunii de vară, conform calendarului de activităţi, acesta va fi exmatriculat. Exmatricularea se face în perioada 07-15 iulie 2014. În acest caz, studentul poate solicita reînmatricularea în anului III, prin cerere adresată decanului facultăţii, în perioada 1-20 septembrie 2014. Cererea de reînmatriculare în anului III de studiu va fi soluţionată in termen de 48 de ore de la data înregistrării acesteia. Studentul se va reînmatricula în anul III, urmând procedura în vigoare pentru anul universitar în care solicită reînmatricularea, va achita taxa de reînmatriculare şi va semna un nou contract de studii.Taxele plătite în cursul anului III nu se reportează şi nici nu se returnează în anul reînmatriculării în anul III dar nici nu trebuie completate pâna la valoarea integrală. Disciplinele promovate în anii I, II şi III se pot recunoaşte sau echivala, după caz."



  • 30.06.2014
    Conferinţa de lansare a proiectului "CARIERA - PROVOCAREA MEA!" - 30 iunie 2014
    Universitatea "Tibiscus" din Timişoara, Colegiul Tehnic "Ion Mincu" Timişoara şi Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, au organizat în data de 30 iunie 2014, ora 12,00, la Hotel Perla 2 din sr. Protopop George Dragomir nr. 9, Timişoara, conferinţa de lansare a proiectului ”CARIERA - PROVOCAREA MEA!” - POSDRU/161/2.1/G/137512.
    Mai multe detalii: aici.


  • 26.06.2014
    CONCURS DE SELECŢIE PENTRU FUNCŢIA DE DECAN AL FACULTĂŢII DE ŞTIINŢE ECONOMICE
    Universitatea "Tibiscus" din Timişoara organizează concurs pentru ocuparea funcţiei de decan la Facultatea de Ştiinţe Economice, după cum urmează:
    01.07-03.07.2014, ora 10-16 - depunerea dosarelor de candidatură
    04.07.2014, ora 11 - audierea candidaţilor în Consiliul facultăţii (vezi convocator);
    07.07.2014, ora 12 - concurs;
    10.07.2014, ora 11 - comunicarea rezultatului concursului în Senatul universitar;
    Mai multe detalii puteţi consulta în documentul anexat.


  • 13.05.2014
    CEREMONIE DE DECERNARE A TITLULUI DE PROFESOR HONORIS CAUSA
    Universitatea "Tibiscus" din Timişoara şi Centrul de Cercetări Aplicative şi Consultanţă în Economie al Facultăţii de Ştiinţe Economice, organizează vineri 16.05.2014, de la ora 11:00, la Sala Senatului universitar, ceremonia de decernare a titlului de Profesor Honoris Causa domnului JOHANNES SCHOLTZ, reputat specialist în marketing şi comunicare din Germania.



  • 13.05.2014
    SIMPOZIONUL STUDENŢESC "INSTRUIREA ŞI CERCETAREA - PILONI AI SOCIETĂŢII BAZATE PE CUNOAŞTERE"
    Universitatea "Tibiscus" din Timişoara şi Centrul de Cercetări Aplicative şi Consultanţă în Economie al Facultăţii de Ştiinţe Economice, organizează vineri 16.05.2014, de la ora 11:00, la Facultatea de Ştiinţe Economice, Simpozionul Studenţesc "Instruirea şi cercetarea - piloni ai societăţii bazate pe cunoaştere".



  • 08.05.2014
    Conferinţa de lansare a proiectului PROJOB - ”Măsuri active de stimulare a forţei de muncă în Regiunea de Vest”, 8 mai 2014
    Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Universitatea "Tibiscus" din Timişoara şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş, vă invită în data de 8 Mai 2014, ora 14,00, la sediul Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany din Calea Dorobanţilor nr. 4, Timişoara, la conferinţa de lansare a proiectului PROJOB – ”Măsuri active de stimulare a forţei de muncă în Regiunea de Vest” - POSDRU/131/5.1/G/125380.
    Mai multe detalii: aici.


  • 05.05.2014
    FESTIVALUL DE FILM LATINOAMERICAN, 12 - 21 mai 2014
    Universitatea "Tibiscus" din Timişoara, Grupul Ambasadelor Latinoamericane şi din Caraibe în România (GRULAC), Consulatul Onorific al Spaniei la Timişoara şi Consulatul Onorific al Republicii Peru la Timişoara vă invită să participaţi luni, 12 mai, ora 14, la librăria Cărtureşti de pe strada Mercy, la deschiderea oficială a Festivalului de Film Latinoamerican care se va desfăşura în perioada 12 mai – 21 mai 2014 la Timişoara.
    Vor vorbi: E.S. domnul Claudio Perez Paladino, Ambasadorul Republicii Argentina la Bucureşti, doamna conf.univ.dr. Corina Muşuroi, Rectorul Universităţii "Tibiscus" din Timişoara, E.S. domnul José Miguel Viñals, Consulul Onorific al Spaniei la Timişoara, domnul prof.univ.dr. Ciprian Vălcan, Prorector la Universitatea "Tibiscus" din Timişoara, domnul prof.univ.dr. Adrian Dinu Rachieru, Prorector al Universităţii "Tibiscus" din Timişoara, domnul conf.univ.dr. Nicolae Ţăran.

    Filmele care vor fi prezentate sunt următoarele:
  • Luni, 12 mai, ora 18, librăria Cărtureşti, str. Mercy
    DOS HERMANOS (Doi fraţi), Argentina, 2010, dramă. Regizor Daniel Burman; Protagonişști: Antonio Gasalla, Graciela Borges
  • Marţi, 13 mai, ora 18, librăria Cărtureşti, str. Mercy
    SE EU FOSSE VOCE 2 (Daca aş fi tu 2), Brazilia, 2008, comedie. Regizor: Daniel Filho; Protagonişti: Cassio Gabus Mendes, Vivianne Pasmanter.
  • Miercuri, 14 mai, ora 18, librăria Cărtureşti, str. Mercy
    LA MUJER DE IVÁN (Soţia lui Ivan), Chile, 2011, drama. Regizor: Francisca Silva; Protagonişti: Marcelo Alonso, Maria de los Angeles Garcia
  • Joi, 15 mai, ora 18, Universitatea "Tibiscus", sala 202, str. Lascăr Catargiu nr. 6:
    LA CARA OCULTA (THE HIDDEN FACE), Columbia, 2011, thriller psihologic. Regizor: Andrés Baiz; Protagonişti: Quim Gutiérrez, Clara Lago, Martina García.
  • Vineri, 16 mai, ora 18, Universitatea "Tibiscus", sala 202, str. Lascăr Catargiu nr. 6
    HELLO HEMINGWAY, Cuba, 1990, dramă. Regizor: Fernando Perez; Protagonişti: Laura de la Uz, Raul Paz.
  • Sâmbătă, 17 mai, ora 18, librăria Cărtureşti, str. Mercy
    EL ESTUDIANTE (Studentul), Mexic, 2009, drama. Regizor: Roberto Girault, Protagonisti: Jorge Lavat, Norma Lazareno.
    Luni, 19 mai, ora 18, librăria Cărtureşti, str. Mercy
    PANTALEON Y LAS VISITADORAS (Pantaleon şi vizitatoarele), Peru, comedie/dramă. Regizor: Francisco Jose Lombardi; Protagonişti: Angie Cepeda, Salvador del Solar
  • Marţi, 20 mai, ora 18, Universitatea "Tibiscus", sala 201, str. Lascăr Catargiu nr. 6
    WHISKY, Uruguay 2004, comedie/ dramă. Regizori: Pablo Stoll şi Juan Pablo Rebella; Protagonişti: Andres Pazos, Mirella Pascual, Jorge Balani.
  • Miercuri, 21 mai, ora 18, Universitatea "Tibiscus", sala 201, str. Lascăr Catargiu nr. 6
    MANUELA SAENZ, Venezuela, 2000, ficţiune. Regizor: Diego Risquez; Protagonişti: Beatiz Baldes, Mariana Alvarez.

    Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.


  • 11.04.2014
    VINVEST 2014
    În perioada 11-13 aprilie 2014, Universitatea "Tibiscus" din Timişoara a participat în calitate de partener la ediţia 2014 a renumitului Salon Internaţional de Vinuri VINVEST, desfăşurat la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara.
















  • 26.02.2014
    VIZITA DE EVALUARE INSTITUŢIONALĂ A EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION
    În perioada 26-28 februarie 2014, Universitatea "Tibiscus" din Timişoara a primit prima vizită a unei echipe de evaluatori externi în cadrul programului INSTITUTIONAL EVALUATION PROGRAMME - EUROPEAN UNIVERSITIES ASSOCIATION, implementat în România prin proiectul "Pregatiti pentru a inova, pregatiti pentru a raspunde mai bine nevoilor locale. Calitate si diversitate a universitatilor din Romania".

    Echipa a fost compusă din:
    * Philippe Rousseau (team chair)
    * Jose Sarsfield Cabral (team coordinator)
    * Elena Dumova-Jovanovska
    * Ieva Baltina


  • 24.02.2014
    CONFERINŢA "DREPTURILE CONSUMATORILOR ŞI RESPONSABILITATEA ÎNTREPRINDERII"
    Universitatea "Tibiscus" din Timişoara şi Centrul de Cercetări Fundamentale şi Aplicative în Domeniul Dreptului al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică, au organizat vineri 28.02.2014, de la ora 10:00, la sediul Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică, conferinţa "DREPTURILE CONSUMATORILOR ŞI RESPONSABILITATEA ÎNTREPRINDERII" susţinută de domnul LUIS GUTIERREZ SANJUAN, profesor la Universitatea Las Palmas Gran Canaria, Spania.

    Câteva imagini de la eveniment puteţi urmări în prezentarea următoare:


  • 24.02.2014
    CEREMONIE DE DECERNARE A TITLULUI DE PROFESOR HONORIS CAUSA
    Universitatea "Tibiscus" din Timişoara şi Centrul de Cercetări Fundamentale şi Aplicative în Domeniul Dreptului al Facultăţii de Drept şi Administraţie Publică, au organizat joi 27.02.2014, de la ora 11:30, la Sala Timiş a Centrului Regional de Afaceri Timişoara, ceremonia de decernare a titlului de Profesor Honoris Causa domnului LUIS GUTIERREZ SANJUAN, profesor la Universitatea Las Palmas Gran Canaria, Spania.

    Câteva imagini de la eveniment puteţi urmări în prezentarea următoare:


  • 14.02.2014
    CONCURS ÎN LIMBA ENGLEZĂ PENTRU STUDENŢI

    Ne face o deosebita placere sa va anuntam de lansarea unui nou concurs in limba engleza pentru studenti, prin care dorim sa le deschidem noi orizonturi si perspective asupra sucesului!
    Tema concursului este raspunsul la intrebarea "What does success mean to you?", la care studentii sunt rugati sa raspunda printr-un scurt text de doar 100 cuvinte.
    Premiile constau in bilete GRATUITE (in valoare de 100 euro) si burse partiale pentru conferinta internationala Born2Succeed ce va avea loc in weekend-ul 15-16 martie din Bucuresti.
    Conferinta va reuni 3 speakeri britanici de top, asadar va fi o sansa excelenta pentru studenti de a se delecta cu limba lui Shakespeare, dar si de a deveni inspirati si motivati sa aiba succes in cariera.
    Termenul limita pentru inscrierea in concurs este 20 februarie 2014.
    Link-ul cu toate detaliile concursului este www.born2succeed.ro/concurs.
    Am aprecia foarte mult daca ati putea populariza acest mesaj in randul studentilor dvs, astfel incat sa oferim cat mai multor tineri sansa sa participe.
    Va multumesc pentru sprijin!

    Cu consideratie, Adriana Alionte - www.born2succeed.ro


  • 12.02.2014
    ERASMUS+: FUNDING FOR SCHOOLS AND EEUCATION CENTRES

    New Courses under Erasmus+ Key Action 1 - Mobilities for teachers, staff and adult educators (5 day courses).

    DOREA Educational Institue has designed 10 unique structured courses for school teachers, adult educators and HEI (Higher Education Institutions) staff. All courses will run in Limassol, Cyprus, throughout the school year 2014 - 2015, starting from 1st of July.
    Don't hesitate to inform us asap which of the programs are most suited for your organisation(s). Note that the funding application deadline for all Mobility Activities is 17th of March 2014. We are at your disposal if you need help developing your application form.
    See below a short description of each one and tell us which course or courses meet your institution's needs best.

    1. First Aid at Work
    Educational Institutions are a common ground for injuries or illnesses. The provision of appropriate first aid in the workplace can contribute positively to maintaining life, minimizing the consequences of injury or illness and accelerating the time of convalescence. With the completion of this course, participants will be able to provide adequate aid to the person in need, until the advent of specialized care.

    2. Health and Safety in Educational Institutions
    School principals, managers and teachers should know about health and safety when engaged in work or as future members of the workforce. This course will help you to identify risks and hazards in school, your duties and responsibilities and understand health and safety legislation.

    3. IOSH Managing Safely
    Safety at work is fundamental and health and safety requires a committed management to be effective. Managing safely is suitable for managers, supervisors and any other responsible authority in any sector, and any organisation. It's designed to get managers up to speed on the practical actions they need to take to handle health and safety in their premises.

    4. Train the Trainer
    This programme provides practical help to enable participants to grasp the mind set of an expert trainer. Appreciating the "inner game" of beliefs and values is crucial when designing and running a training program. The course also covers six skills sets that are essential to facilitating dynamic and powerful training events.

    5. Understand Yourself, Understand Your Learners (Enneagram)
    The seminar is based on personality typology called Enneagram. The system describes 9 basic personality types with their specific motivations, values, strong points and challenges. The aim of the seminar is to introduce Enneagram and enable the participants to apply the model in educational setting.

    6. Problem Solving and Decision Making
    Learn to apply decision-making and problem-solving skills to reduce risk and choose the best course of action while strategically achieving business objectives. The overarching aim of this particular seminar is to help participants develop soft skills and enhance understanding on conflict management, contempt and negativity.

    7. Emotional Intelligence
    The seminar gives opportunity to the teachers to enhance the understanding of emotional intelligence and how to apply that understanding in a teaching role in informal environments, and helping others to manage change and deal with stress.

    8. Managing Cross Cultural Issues in Education
    This programme aims to equip teachers and trainers with the essential skills, knowledge and competencies required for working globally, cross culturally and remotely both in formal and informal roles, and helping others to develop their multi-cultural awareness.

    9. Team Work as a Means for Enhancing Productivity
    Delegates will be shown how they can best appreciate the other team members and coach them to develop the skills they have in order to create a confident, relaxed, and constructive team. Experiential and group exercises demonstrate how to bring teams closer together by making communication more clear and direct.

    10. Identify the Talent Hidden in Your Classroom
    This unique programme, developed by a team of experts in clinical, educational and occupational psychology, aims to teach the participants to identify strengths and abilities of a pupil/youth that can go undetected in the formal educational environment.

    Procedure to follow

    1. Choose one or more training courses from the ones in this brochure and send us an email.
    2. Once you choose the courses, we will send you the application form with information on how to fill in the details that concern your organisation. Most of the parts of the proposal will be done by us.
    3. A dedicated project manager will be assisting you in building the application and we will be in contact till you submit the application.
    4. Once the application is ready, you submit it by 17.03.2014 at the latest. It is important to meet this deadline, because there will be no other chance for submission during the year 2014.

    The price
    The participant fee equals to 1090EUR. It is fully covered by the funding received per participant and includes:
    -Tuition fee and training material
    -Welcome supper
    -Accommodation (6 nights)
    -Halfboard (5 days)
    -Airport transfer

    Our background and Experience
    DOREA Educational Institute boasts a vast amount of expertise in Leonardo, Grundtvig and Youth in Action projects. During our existence more than 400 people have participated in our activities linked to Lifelong Learning education. Before ERASMUS+ programme we focused mostly on IST Grundtvig seminars for adult educators and Grundtvig Multilateral projects; Leonardo Learning Partnerships, Leonardo Mobilities, Leonardo Transfer of Innovations and Youth in Action projects for young people.

    Contat us at info@dorea.org for more information and assistance.
    DOREA Educational Institute
    Spyrou Kyprianou 5 office 401
    Mesa Geitonia Limassol
    Cyprus
    00357 25256606
    dorea.org


  • 11.12.2013
    STUDENT EMINENT 2013

    Studenţi, cadre didactice ale facultăţilor din Centrul Universitar Timişoara şi oficialităţi ale oraşului au participat joi 12 decembrie 2013, de la ora 19:30, la festivitatea decernării diplomelor şi premiilor anuale ale Asociaţiei “Orizonturi universitare”, care a avut loc în Amfiteatrul “Alexandru Rogojan”, grupul de facultăţti “Electro” (Universitatea Politehnica), b-dul V. Pârvan nr. 2, corp D.

    Cu această ocazie au fost premiaţi cei mai buni studenţi ai Universităţii "Tibiscus" pe anul 2013: * Dobra Ilarie Ion (Facultatea de Calculatoare şi Informatică Aplicată)
    * Tomuţa Mihaela (Facultatea de Design)
    * Vasile Luana Carina (Facultatea de Drept şi Administraţie Publică)
    * Şandor Ciprian Gabriel (Facultatea de Psihologie)
    * Ardelean Cristina (Facultatea de Ştiinţe Economice)


  • 04.12.2013
    VIZITA AMBASADORULUI REPUBLICII ARGENTINA

    Universitatea Tibiscus din Timişoara şi Ambasada Republicii Argentina la Bucureşti au organizat miercuri, 11 decembrie, ora 12, la CCIAT, Bv. Eroilor de la Tisa, nr. 22, sala Dunărea, etajul 1 la o întîlnire cu E.S. domnul Claudio Perez Paladino, Ambasadorul Republicii Argentina la Bucureşti şi cu Grupul Român de Solidaritate cu Insulele Malvine prilejuită de prezentarea volumului "Elemente istorico-juridice pentru înţelegerea chestiunii Insulelor Malvine", volum coordonat de Răzvan Victor Pantelimon, doctor al Universităţii din Bologna.



  • 18.11.2013
    LIFELONG LEARNING PROGRAMME GRUNDTVIG - LITERACY EDUCATION IN PRISON: POLICIES, PRACTICES, ETHNOGRAFIES OF A ‘THIRD SPACE’

    CALL FOR PARTICIPANTS inGrundtvig Workshop: GRU-13-GRAT-21-TM
    “ LITERACY EDUCATION IN PRISON: POLICIES, PRACTICES, ETHNOGRAFIES OF A ‘THIRD SPACE’”
    Language of the Workshop: English
    Organising Institution: Tibiscus University of Timişoara, Romania
    Period: 18-23 November 2013

    COSTS AND APPLICATION
    The workshop is funded through the Longlife Learning Program by the European Comission. All costs (travel, accommodation, workshop related costs) during the workshop are fully covered.
    The participants will arrive mainly by plane, and will be received at the airport. Accommodation price also covers transfer from and to airport. They will be hosted in Timisoara, Romania.

    CONTACT
    E-mail: alina_zamosteanu@yahoo.com

    HOW TO REGISTER
    Complete the attached *registration form* and send it by email to alina_zamosteanu@yahoo.com by 27 October 2013. Only applications received by email will be considered. Selection will be made based on the assessment of your experience and involvement in literacy and education programs with inmates according to the information provided in the registration form. Selection results will be announced until 1 of November. All applicants will be informed about the selection results.

    WHO CAN PARTICIPATE?
    Teachers teaching basic skills, educators and trainers/counsellors who are to support prisoner education and development in prisons across Europe.

    WHAT ARE THE BENEFITS FOR PARTICIPANTS ?
    • The participants will be able to understand, quote and use the latest policy, research and best practices in the area of literacy education in prisons.
    • They will acquire a broader perspective on prisons as ‘thirdspace’ for learning and socialisation.
    • They will be able to relate better with their target audience and to draw upon the needs of this audience in designing literac yprogrammes, activities and events.
    • The participating teachers and educators will be able to choose reading and writing texts that acknowledge literacy as a situated practice.
    • The participants will establish new contacts and will be able to position themselves as confident professionals within their institutions and networks.

    WHAT TOPICS WE PROPOSE FOR DISCUSSION AND PRACTICE?
    The programme of the Workshop

    18.11.2013
    State of the Art & State of the Play in literacy education for prisoners
    European approaches regarding Education in Prison – different realities in different countries
    A ’literacy’ portrait of the offender
    Self-study & work slot
    19.11.2013
    Approaches to Literacy: New Literacy Studies
    Approaches to Literacy: Ethnography
    Approaches to Literacy: Third Space
    Self-study & work slot
    Prison for young offenders visit – Romanian experience regarding Education and Literacy in Prison – sharing experience with Romanian Prison staff
    20.11.2013
    Literacy in prisons: actors, relations.
    Needs analysis: the learner
    Prison for adults offenders visit – Romanian experience regarding Education and Literacy in Prison – sharing experience with Romanian Prison staff
    21.11.2013
    Literacy in prisons: spaces, actions, events.
    Methods and activities that motivate
    22.11.2013
    Literacy in prisons: texts, instruments and tasks that count
    How to design learning materials in accordance to the specific realities
    23.11.2013
    Literacy towards employability and inclusion
    Facilitating social inclusion through literacy
    Portfolio presentation

    A Certificate of participation will be provided at the end of the workshop.


  • 11.11.2013
    LANSARE DE CARTE: Ciprian Vălcan - Amiel şi canibalul



  • 04.11.2013
    BUZZ!CAMP 10 LA TIMIŞOARA

    Evenimentul BUZZ!Camp Timisoara (www.buzzcamp.ro/event) va avea loc pe 7 noiembrie, la hotel Lido din Timişoara.
    Evenimentul se adreseaza tinerilor profesionisti, studenti si absolventi, aflati la inceputul drumului. BUZZ!Camp este mai mult decat un eveniment de business. Este un semnal de alarma, un ceas desteptator pe care organizatorii îl fac cadou tinerilor, menit sa le aduca aminte ca e momentul sa actioneze. ACUM!
    BUZZ!Camp 10 va avea loc in perioada 29 octombrie – 30 noiembrie, astfel: Timisoara - 7 noiembrie 2013.
    Tema selectata pentru aceasta editie este: Get ready for success!
    Subteme:
    - Actiunile de azi iti definesc personalitatea de maine
    - Accepta provocarile, indrazneste sa gresesti!
    - Rolul mentorilor – spune-mi cine te inspira ca sa-ti spun cine esti
    - Puterea cuvintelor in networking
    - Ti-ai atins vreodata limitele? Atunci de unde stii ca le ai?



  • ADRIAN DAN JINARU (1956 - 2013)

    Cadrele didactice, studentii si colaboratorii Universitatatii "Tibiscus" din Timisoara, Facultatea de Psihologie, au aflat cu tristete de trecerea in nefiinta a fostului lor coleg conf. univ. dr. Adrian Dan JINARU. Dascal, coleg si colaborator distins, d-ul profesor a fost si ramane persoana de referinta, care a trecut dincolo de catedra, prin anvergura discursului si umanul din relatiile sale.

    Condoleante familiei si ramas bun, drag coleg!

    Ceremonia funerara a Domnului Profesor va avea loc marti 23.07 ora 12.45 la Cimitirul din Calea Lipovei langa Capela Mare.



  • 01.04.2013
    PROGRAMUL EURO200
    Programul "Euro200" pentru acordarea unui ajutor financiar în valoare de 200 euro în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula de către Guvernul României şi în anul 2013.
    Pentru obţinerea ajutorului aferent achiziţionării unui calculator în baza Legii nr. 269/2004, beneficiarii întocmesc o cerere pe care o depun la Rectoratul Universităţii. Depunerea cererilor de ajutor financiar se va face în perioada 1- 21 aprilie 2010.


  • 29.03.2013
    CENTRU DE TESTARE AUTORIZAT CERTIPORT

    Universitatea "Tibiscus" din Timişoara, în colaborare cu compania CERTIPRO din Timişoara, oferă începând cu luna martie 2013 tuturor cadrelor didactice şi studenţilor universităţii un program de certificare a competenţelor în utilizarea calculatorului.

    CERTIPRO este un program autorizat Certiport şi oferă certificări, de talie mondială, pentru competenţele deţinute în domeniul tehnologiei informaţiei.

    În parteneriat cu clienţi de vârf din domeniu ca Microsoft®, HP®, Adobe®, Autodesk® şi alţii, produsele Certiport, oferite prin programul CertiPro, validează competenţele alineate la traiectoriile de frunte privind educaţia şi cariera din lumea digitală de astăzi.

    În mediile academice, certificarea promovează succesul în sala de curs pentru cursanţi şi instructori, construieşte individualitatea şi pregăteşte participanţii pentru a deveni o forţă de muncă din ce în ce mai competitivă.

    Pentru mediul de afaceri, certificarea măreşte productivitatea biroului şi eficienţa organizaţiei, creşte satisfacţia la locul de muncă şi multiplică realizările în rândul angajaţilor.

    În dezvoltarea forţei de muncă, certificarea pregăteşte şi asigură plasamentul candidaţilor la un loc de muncă, asigurând că aceştia posedă competenţele solicitate de către angajator.

    Prin CertiPro vă puteţi certifica competenţele în următoarele domenii:

  • ACA | Adobe Certified Associate
  • ACU | Autodesk Certified User
  • CompTIA Strata | IT Fundamentals
  • HP ATA | Accredited Technical Associate
  • IC3 | Internet and Computing Core Certification
  • MOS | Microsoft Office Specialist
  • MTA | Microsoft Technology Associate

    Pentru detalii privind acest program vă rugăm să vă adreşaţi responsabilului Centrului de Testare Autorizat Certiport din universitate - conf.univ.dr. Dan Laurenţiu Lacrămă, astfel:
    -cabinet 210, sediul Facultăţii de Calculatoare şi Informatică Aplicată
    -e-mail dlacrama [@] tibiscus [.] ro




    Actualităţi | În derulare | Arhivă