Datele care îmi creioneaza biografia nu au nimic spectaculos prin ele însele, dar fiecare realizare care mi-a marcat într-un fel sau altul drumul are la baza multa pasiune si încrederea ca orice tânar se poate afirma atunci când doreste sincer acest lucru.
Faptul ca am vazut lumina zile într-una din cele mai vestice localitati ale unui judet, recunoscut, la rândul sau pentru vocatia sa europeana, poate reprezenta unul din factorii care au contribuit la apetitul cu care am studiat tot ceea ce tine de relatiile internationale, de integrarea europeana (specializarea American Studies, în cadrul American University si specializarea Comert Exterior, în cadrul Universitatii Tibiscus).
Am urmat Facultatea de Stiinte Economice, Specializarea Comert Exterior, la Universitatea „Tibiscus” din Timisoara si am sustinut licenta la Academia de Studii Economice din Bucuresti. Am urmat, de asemenea, cursuri la American University By Mail, Mihai Eminescu – World Communications, Center Bucharest, specializarile American Studies, si Business Logistics.
În anul 2004 am finalizat studiile de masterat „Managementul administratiei publice” – LEDA European Co-operation master „Competente noi pentru organizatii publice în România” specializare Programarea, evaluarea si controlul fondurilor comunitare, organizat de Centrul universitar “CUOA” Vicenza, Italia în colaborare cu Universitatea de Vest din Timisoara si cu finantarea Ministerului Afacerilor Externe din Italia. În prezent sunt masterand la Specializarea „Drept comunitar si integrare europeana”, organizat de Universitatea „Tibiscus” din Timisoara, Facultatea de Drept si Administratie Publica.
De asemenea, sunt doctorand la Universitatea de Vest din Timisoara, catedra de Management, cu tema „Adaptarea managementului administratiei publice în vederea aderarii la Uniunea Europeana”.
De la terminarea studiilor la Universitatea „Tibiscus” si pâna în prezent am efectuat o serie de cursuri si stagii de perfectionare, astfel:
- 2001 – Curs de perfectionare: „Managementul Ciclului de Proiect” organizat de Ministerul Integrarii Europene
- 2000 – Curs „LEDA” pentru perfectionarea functionarilor publici din administratia locala, în cadrul Programului PHARE Tempus, organizat de Universitatea de Vest Timisoara în parteneriat cu institutii similare din Italia, Franta, Germania
- 2003 – Curs de perfectionare „Instruire în managementul proiectelor europene”, organizat de Ministerul Administratiei si Internelor si British Council România
- 2004 (3 luni) – Stagiu de practica în tari membre U.E. – efectuat în cadrul Programului „ LEDA” la Venezia – Regiunea Veneto – Directia Programe comunitare
- 2004 – Sesiune de instruire privind „Capacitatea de absorbtie regionala a fondurilor structurale europene, dupa aderare”, organizata de Ministerul Integrarii Europene în parteneriat cu Departamentul de Dezvoltare Internationala al Guvernului Marii Britanii
- 2004 – Seminar de training „România în pragul aderarii”, organizat de Ministerul Integrarii Europene si Centrul European de Comunicare, Informare si cultura din Thessaloniki, Grecia
- 2005 – Sesiune de instruire privind Componenta 2 a proiectului „Implementarea interventiilor de tip Fond Social European” organizat de catre Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, în parteneriat cu Ministerul Federal al Economiei si Muncii din R.F.Germania. Obiectivul specific al proiectului îl constituie pregatirea în România a structurilor necesare în vederea coordonarii, administrarii si implementarii programelor finantate din Fondul Social European; Ca experienta profesionala trebuie sa mentionez ca, lucrând într-o institutie publica – Institutia Prefectului Judetul Timis – am acumulat cunostinte din domenii diverse si am învatat ca profesionalismul este o conditie esentiala a satisfactiei pe care o poate oferi activitatea la locul de munca.
Atât în cadrul Directiei de Integrare Europeana si Relatii Externe, unde am îndeplinit functia de director, cât si în cadrul Compartimentului Integrare Europeana si Relatii Externe pe care îl coordonez în prezent, în cadrul Institutiei Prefectului, Judetul Timis, m-am straduit sa pastrez standardele profesionale la cotele care sa îmi permita în orice moment o evaluare constienta si competenta a activitatii pe care o desfasor.
Marea mea dragoste ramâne, însa, munca la catedra. Din anul 1997 am functionat ca preparator la Facultatea de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Tibiscus”, apoi din 1999 ca asistent, iar în prezent ca lector la aceasta institutie de învatamânt superior. Dialogul cu studentii se constituie, pentru mine, într-o permanenta provocare din punct de vedere profesional, dar si emotional, implicarea afectiva reprezentând o coordonata esentiala a demersului didactic.
În calitate de cadru didactic, dar si în cea de functionar public mi-am propus sa tin pasul cu cele mai importante aspecte pe care le presupune evolutia impresionanta în domeniul cercetarii stiintifice. Din aceasta perspectiva am colaborat cu domnul prof.dr. Alexandru Jivan la lucrarea „Comertul international cu servicii. Modalitati de dezvoltare a fluxurilor internationale de servicii ale României” si am elaborat mai multe lucrari stiintifice, îndeosebi în domeniul comertului international, al problemelor economice, al integrarii europene si administratiei publice, al managementului etc.
Nu as dori sa închei acest material fara sa subliniez ca la fiecare realizare în plan profesional au contribuit profesorii care m-au sprijinit în permanenta, colegii care mi-au împartasit din experienta lor, studentii care m-au stimulat prin setea lor de cunoastere, alaturi de prietenii si toti cei care mi-au fost aproape de-a lungul drumului si carora tin sa le multumesc.